ONDERHOUD

WhatsApp Logo

Onderhoud


Ook na de aanleg is HRT uw aanspreekpunt voor het verdere onderhoud van uw tuin.
Ook voor het grovere werk kan je bij ons terecht !

  • Aanleg van gazon
  • Maaien van het gazon
  • Verticuteren
  • Snoeien van hagen
  • Afleggen van bomen

Tips voor onderhoud


Hieronder vind je enkele tips voor een goed onderhouden tuin.

Mulchen


Mulchen is een eenvoudige en effectieve manier om de gezondheid van je tuin te verbeteren. Door een laag organisch materiaal, zoals stro, houtsnippers of compost, rond je planten aan te brengen, creëer je tal van voordelen. Mulch helpt de bodemvochtigheid te behouden, waardoor je minder vaak water hoeft te geven en planten beter bestand zijn tegen droogte. Bovendien onderdrukt mulch onkruidgroei door licht te blokkeren en zorgt het voor een gelijkmatige bodemtemperatuur, wat gunstig is voor de wortelontwikkeling. Het organisch materiaal breekt langzaam af en voegt waardevolle voedingsstoffen toe aan de bodem, wat resulteert in gezondere en productievere planten. Mulchen is een eenvoudige en duurzame praktijk die de algehele vitaliteit van je tuin bevordert.

Onkruid wieden


Onkruid wieden is essentieel om je tuin gezond te houden. Doe dit bij voorkeur wanneer de grond vochtig is, zodat onkruid gemakkelijker te verwijderen is. Gebruik handschoenen en geschikt gereedschap om de hele plant, inclusief wortels, te verwijderen. Mulch aanbrengen kan ook helpen om de groei van onkruid te verminderen door licht te blokkeren. Met regelmatig wieden en preventieve maatregelen blijft je tuin vrij van ongewenste planten en kan deze optimaal gedijen.

Gazononderhoud


Gazononderhoud is essentieel voor het behoud van een gezond en aantrekkelijk gazon. Regelmatig maaien is cruciaal om het gras op een geschikte hoogte te houden, meestal tussen de 5 en 7 centimeter, om de groei te bevorderen en onkruid te ontmoedigen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te bemesten om de voedingsstoffen aan te vullen die het gras nodig heeft voor gezonde groei en een diepgroene kleur. Het bewateren van het gazon moet worden afgestemd op de behoeften van het gras, met diepe, minder frequente irrigatie die de ontwikkeling van diepe wortels bevordert. Het is ook belangrijk om regelmatig te verticuteren om de viltlaag te verwijderen en de lucht- en waterdoorlaatbaarheid van de bodem te verbeteren. Tot slot, let op eventuele plagen of ziekten en neem indien nodig passende maatregelen om ze te bestrijden. Met regelmatig onderhoud blijft je gazon gezond en groen, wat zorgt voor een uitnodigende en verzorgde uitstraling van je tuin.

unsplash